Autor: Põllumajandus.ee • 24. august 2021

Ida-Virumaal toimub tasuta lemmikloomade marutaudi vastu vaktsineerimine

27.–28. augustil toimub koerte ja kasside tasuta marutaudi vastu vaktsineerimine Ida-Virumaal.
Eesti piirneb ida poolt riigiga, kus on marutaudijuhtumid jätkuvalt väga levinud.
Foto: Pixabay

Põllumajandus- ja Toiduameti (PTA) peaspetsialisti Enel Niine sõnul Eestis täna marutaudi ei esine, kuid endiselt oleme haigusest ohustatud. „Eesti piirneb ida poolt riigiga, kus on marutaudijuhtumid jätkuvalt väga levinud. Ida-Virumaad seovad Narva jõe ning Peipsi järve üleste aladega tihedad ajaloolised, demograafilised ning majanduslikud suhted. Seetõttu on eriti oluline, et antud piirkonnas oleksid lemmikloomad vaktsineerimise tulemusel marutaudi eest kaitstud ning üle riigipiiri liikudes omaksid ka lemmikloomapassi ja oleksid kiibitud,“ selgitas Niin.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960