Autor: Põllumajandus.ee • 9. september 2021

Kalapüügitoodete töötlejad saavad taotleda erakorralist toetust

Maaeluminister Urmas Kruuse allkirjastas määruse, mis võimaldab kalapüügitoodete töötlemisega tegelevatel ettevõtjatel taotleda koroonaviiruse puhangust tingitud erakorralist toetust toidukao ennetamiseks.
Piirangute tõttu suleti restoranide ja toitlustusasutuste uksed, mille tulemusena peatus ahvenafilee eksport ja külmladudes oleva kala realiseerimine muutus ettevõtjatele keeruliseks.
Foto: Postimees/Scanpix

„Määruse koostamisel pidasime silmas eesmärki vältida ootamatust müügimahtude vähenemisest tekkida võivat toidukadu ehk toidu raiskamist ning leevendada koroonaviirusest tingitud negatiivset majanduslikku mõju kalapüügitoodete töötlejaile, aidates sellega kaasa valdkonna elujõulisuse ja konkurentsivõime säilitamisele,“ selgitas maaeluminister Urmas Kruuse.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960