Autorid: Taavi Võsa, ETKI, Põllumajandus.ee • 24. september 2021

Kombainide võrdlus: millised on esmased tulemused?

Ajavahemikul 10.-11. august viidi Aru PM OÜ põldudel läbi viie kombaini võrdlus taliviljade rukki ja rapsi koristamisel. Võrdlus sai teoks põllumajandusettevõtte soovil ja masinafirmade toetusel. Mõõtmiste läbiviimist ja andmete analüüsimist teostab Eesti Taimekasvatuse Instituut (ETKI) koostöös kõigi osalejatega.
Võrdluses osales viis kombaini.
Foto: Egert Kamenik

Põllumajandusettevõtte ja masinafirmade peamine huvi oli saada andmeid konkreetsel tootmispõllul maksimaalse tootlikkusega koristamisel tekkiva terakao ja kütusekulu kohta. Lisaks pakkus huvi terade puhtus, põhu peenestuse ja laotamise ühtlus.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960