Autorid: Sigrid Sõrmus, Põllumajandus.ee • 29. september 2021

Ajalooline sündmus maailma taimekasvatuses

21. juulil sai Filipiinidest esimene riik maailmas, kes kiitis heaks kuldse riisi kaubanduslikel eesmärkidel kasvatamise ja levitamise. Üle kahekümne aasta arendamises olnud riisisort on loodud võitlema A-vitamiini puudusega.
Farmerid saavad kuldset riisi kasvatada täpselt samamoodi, nagu kasvatatakse teisi sorte.
Foto: IRRI

A-vitamiini puudus võib põhjustada pimedust ja viia muude haigusteni, seda eriti väikelaste seas. Andmete kohaselt kannatab iga viies laps Filipiinide vaesemates piirkondades A-vitamiini puuduse käes ja üleilmselt mõjutab see umbes 190 miljonit last.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960