20.-24. septembrini toimunud kalanädalal pakkus Tartu Ülikooli Kalanduse Teabekeskus koostöös Eesti Peakokkade Ühendusega tänavu kalalõunaid tervishoiutöötajatele. Viie haigla peale söödi ära 365 kilo kalafileed ja jagati ligi 2000 portsu kala.

- 24. septembril tegi restorani Mimosa peakokk Juhan Heinsalu Järvamaa haiglas lõuna karpkalast.
- Foto: Toomas Armulik
Maaeluminister Urmas Kruuse sõnul on kalanädal kujunenud ilusaks Eesti toidu kuu lõpetamise traditsiooniks, millega juhitakse tähelepanu kodumaise kalakasvanduse toodangule. „Värske kodumaine kala võiks jõuda sagedamini Eesti elanike toidulauale,“ lisas minister.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Vasika elu algus määrab tema tuleviku. Kui veel mõnikümmend aastat tagasi piisas sellest, et loom sai sooja ja piima, siis tänane teadmine ja tehnoloogia on muutnud vasikakasvatuse palju täpsemaks ning kontrollitumaks. Farmides räägitakse „kuldse tunni“ olulisusest ja automatiseeritud söötmissüsteemidest, mis on vähendanud haigusi ja muutnud töö inimestele kergemaks.