Autor: Põllumajandus.ee • 4. oktoober 2021

Videoprojekt: kuidas puid ja vilju kahjustamata õunu noppida?

Roheline Ülikool alustas üldhariva videosarjaga, milles jagatakse kasulikke näpunäiteid erinevate teemade kohta. Videosarja esimeses osas selgitab Polli aiandusuuringute keskuse vanemteadur Toivo Univer, kuidas puid ja vilju kahjustamata õunu noppida.
Õiged töövõtted tagavad, et viljad jõuavad vigastamatult korvi.
Foto: Pixabay

Kuna vili on kinnitatud lühikese viljaoksa külge, on tähtsad õiged töövõtted. "Õunast võetakse näppudega kinni ja kergitatakse vilja ülespoole ehk vili murtakse viljaoksa küljest lahti. Sikutada ega keerata ei tohi. Sellised töövõtted tagavad, et viljad jõuavad vigastamatult korvi," rääkis Univer.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960