Autor: Põllumajandus.ee • 5. oktoober 2021

Millised on murekohad energiamaksustamise direktiivi muudatusettepanekute osas?

Euroopa Komisjoni kliimapaketi „Eesmärk 55“ seadusandlike muudatusettepanekute seas on plaanis ajakohastada ka energiamaksustamise direktiivi. Peamine eesmärk on viia energiatoodete ja elektrienergia maksustamine kooskõlla ELi energia- ja kliimapoliitikaga.
Wesmärk on viia energiatoodete ja elektrienergia maksustamine kooskõlla ELi energia- ja kliimapoliitikaga.
Foto: Pixabay

See tähendab maksimaalselt vähendada fossiilkütustele antud kohustuslikke ja valikulisi aktsiisivabastusi ja soodustusi. Lisaks on plaanitud laiendada maksubaasi seni maksustamata tegevusvaldkondadele, nagu näiteks ELi siseselt kasutatav laeva- ja lennukikütus.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960