Autor: Erik Kosenkranius • 1. november 2021

Keskkonnaameti asejuht: rohepööre vajab riigisektori suuremat valmisolekut, muidu saab bürokraatiast pudelikael

Keskkonnaamet vajab esmakorras lisatööjõudu Virumaa tööstuse rohepöörde toetamiseks, ent valdkonna alarahastatusest tõotab teisigi muresid tekkida, kirjutab keskkonnaameti peadirektori asetäitja keskkonnakasutuse valdkonnas Erik Kosenkranius.
Keskkonnaameti peadirektori asetäitja keskkonnakasutuse valdkonnas Erik Kosenkranius.
Foto: Erakogu

Hea kolleeg kuulas mu järjekordset sõnavõttu keskkonnavaldkonna alarahastuse teemal ja küsis otse: miks peaks keegi selle pärast muretsema? Kas kodanikule ikka läheb korda, et mingid ametnikud ei saa normaalset palka ja nad lahkuvad töölt? Mis siis paremaks või halvemaks läheb? Politseinik viib vähemalt räuskava joodiku silma alt ära, arst ravib haigusest terveks, päästja kustutab põleva maja. Mida keskkonnaametnik minu heaks teeb?

Meil kõigil on õigus puhtale elukeskkonnale. Riigi roll on korraldada igapäevast elu nii, et sinu naaber ei hakkaks suvaliselt kruusa kaevandama või ohtlikke jäätmeid ladestama. Et uus tehas ei pumpaks sinu majatagust jõesängi tühjaks. Et sinu kaevu joogivesi või sissehingatav õhk ei viiks sind enneaegselt hauda.

Pikemalt loe Äripäevast.

Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Kim LaanveeReklaamimüügi projektijuhtTel: 588 07 751