Autor: Sigrid Sõrmus • 4. november 2021

Mart Kiisküla: tänapäeval ei tee põllumees midagi suvaliselt, loominguliselt või umbes

Tänavusel Eesti põllumajanduse aastanäitusel uuris Vikerraadio Ökoskoobi saatejuht Kristo Elias põllumajandussektoris tegutsevatelt ettevõtjatelt, kuidas panustavad masinad rohepöördesse ning millised lahendused aitavad põllumeestel oma tegevuse keskkonnamõju vähendada.
Dotnuva Baltic AS esindab Eestis selliseid tuntud tehnikatootjaid nagu näiteks Case IH ja Kverneland.

Dotnuva Baltic ASi tegevjuht Mart Kiisküla rääkis, et tegelikult on Eesti põllumees juba aastaid tagasi suutnud investeerida modernsetesse masinatesse. „Need masinad on eeskätt sellised, mis suudavad end põllul positsioneerida 2,5 cm täpsusega ehk siis masin saab igal ajahetkel aru, kus on tema asukoht. Selle sama täppissignaali alusel on võimalik panna masin automaatselt roolima ja niiviisi saab vähendada tekkivaid ülekatteid või katmata jätmiseid põllul,“ rääkis Kiisküla ja täpsustas, et inimsilmaga ei ole iial nii täpselt sõita võimalik ja täppissignaali abil saab lisaks säästa kütust ning kuluvosasid.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960