Autorid: Linda Eensaar, Margret Kanniste • 4. november 2021

Perefirmade TOP: väike küla Lääne-Virumaalt tõusis pereäride paradiisiks

Hulja külas asuvad vaid mõnekilomeetrisel perimeetril mitu edukat perefirmat ning üks neist saavutas värskes Pereettevõtete TOPis absoluutse esikoha.
Pereettevõtete TOPi esikoha võitnud Aru Põllumajanduse OÜ tegevjuht ja pereisa Andres Lindam (tagaplaanil) ja vanem poeg Karl Lindam. Pildil paistvad viljaterad võivad Andrese sõnul isegi Araabia maades elavatele kaamelitele söödaks jõuda.
Foto: Liis Treimann

"Näete seda suurt laoust seal," osutab Karl Lindam, "seda värvisin ma näiteks kuueaastaselt," kirjeldab perefirma Aru Põllumajanduse üks liige oma esimest vastutusrikast tööülesannet ettevõttes.

Aru Põllumajanduse OÜd vedav perekond on samas paigas juba seitse põlvkonda põllumehed olnud. Peamiselt tegeletakse vilja- ja rapsikasvatusega. Kui noorim perepoeg Jakob Johan Lindam oma perefirma konkursile esitas, kirjutas ta tutvustuseks: "Kuigi oleme juba seitsmes generatsioon, pole meile kunagi pandud ootuseid, et peaksime pereettevōttes aktiivsed olema, vaid see kōik on tulnud orgaaniliselt."

Pikemalt loe Äripäevast.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960