Autorid: Peter Thomsen, Põllumajandus.ee • 10. november 2021

Sõrgade tervisel tähelepanu hoidmine aitab piimakarjadel kasumit teenida

Taani põllumehed on mõistnud, et terved sõrad suurendavad kasumit ning sõrgade kehv olukord on üks suurim piimalehmade madala keskmise eluea põhjustajaid. See probleem on piimatootjate jaoks üks suurimaid väljakutseid.
Lonkamine on kurja juur – sellele võib järgneda kõikvõimalikke muid haigusi.
Foto: Sigrid Sõrmus

Seetõttu on SEGES (Taani põllumajandusteadmiste ja -innovatsiooni keskus) kuulutanud 2021. aasta sõrgade aastaks, mil fookuses on praktiline töö farmides toetudes SEGESi põhjalikele uuringutele.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960