Autor: Sigrid Sõrmus • 29. november 2021

Suur galerii: Põllumajanduse Äriplaan 2022 tõi Tartusse sektori tipptegijad

25. novembril toimunud konverents Põllumajanduse Äriplaan 2022 tõi Tartusse sektori tippettevõtjad, kes rääkisid oma nägemusest sektori tulevikule, peamistest murekohtadest ning oma ettevõtte põhjal järgmise aasta plaanidest.
Põllumajanduse Äriplaan 2022 toimus 25. novembril Tartus.
Foto: Oleg Harchenko

Laiema pildi majandusest ja finatsmaailmas toimuvast tõi kuulajateni Eesti Panga ökonomist Kaspar Oja. Põllumehe ja panga koostööst kõneles pikemalt Bigbank Grupi ettevõtete panganduse valdkonna juht ja harrastusmesinik Ingo Põder. Teraviljasektorist ja teraviljakäitluse osatähtsusest viljakasvatuses tegid vestlusringis ülevaate Urmas Nigula ja Ivo Sinivee (Agroekspert OÜ) ning teraviljakasvatajad Meelis Mändla ja Andres Lindam. Kartulikasvatuse arengusuundadest kõneles Kalle Hamburg (Talukartul TÜH) ning sellest, kuidas aiandusäris edukaks saada, rääkis Mihkel Saar Puukooli juht Mihkel Saar.

Ühistulisest tegevusest kalanduses rääkis Eesti Kalatootjate Keskühistu tegevjuht Toomas Kevvai, lihaveisekasvatuse arengusuundadest Liivimaa Lihaveise juhatuse liige Airi Külvet. Piimakarjakasvatuse arengusuundadest ja juustutootmisest rääkis Metsavenna talu peremees Meelis Mõttus ning seakasvatuse tulevikust Eesti Tõusigade Aretusühistu juht Anu Hellenurme.

Meeleoluka konverentsipäeva võttis kokku Topi Mõis OÜ juht ja aasta põllumees Andres Vaan ning päeva modereeris Linas Agro OÜ tegevjuht Mihkel Hang.

Konverentsipäeva alguses autasustati ka Äripäeva põllumajandustootjate TOPi esikolmikut.

Fotod: Oleg Harchenko.
Foto: Oleg Hartsenko
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960