Autor: Põllumajandus.ee • 16. detsember 2021

Euroopa riikides väheneb antibiootikumide kasutamine loomade ravis

Euroopa Ravimiamet avaldas hiljuti üheteistkümnenda ESVACi aruande 31 Euroopa riigi 2019. ja 2020. aasta põhjalike andmetega, kus kirjeldatakse aastate 2010–2020 trende antibiootikumide kasutamises veterinaarsel otstarbel. Aruande kohaselt väheneb Euroopa riikides (sh Eestis) antibiootikumide kasutamine loomade ravis, kirjutab Ravimiameti statistikabüroo spetsialist Marju Sammul Maablogis.
Foto: Unsplash

Aastatel 2011–2020 vähenes veterinaarmeditsiinis kasutatavate antibiootikumide kogumüük Euroopa riikides kokku enam kui 43%. Sealjuures 25 riigist üheksateistkümnes vähenes neil aastatel veterinaarsete antibiootikumide müük enam kui 5%, samas kui neljas riigis kasvas müük enam kui 5%. Eestis vähenes samal ajal antibiootikumide kasutamine veterinaarsel reotstarbel kokku enam kui 30%.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960