Autor: Põllumajandus.ee • 16. detsember 2021

Mihkel Zilmer: oleme jõudnud olukorda, kus normaalset söömist tuleb kaitsta

Meditsiinilise biokeemia professor meditsiinidoktor Mihkel Zilmer ütles Põllumajanduskoja infotunnis "Müüdid ja tegelikkus: loomakasvatuse ja lihatootmise roll", et tema moto on kogu aeg olnud see, et normaalne ühiskond toimib vaid teaduspõhisuse ja mõistuspõhise mõtlemise samaaegsel kooskasutamisel.
Foto: Unsplash

Oma ettekandes näitas ta, miks liha on süsteemsel käsitlusel vajalik tipptoiduaine. Ta analüüsis ka seda, miks levitatav info, et liha võrdub ju valk, pole ei teaduse ega inimese ainevahetuse mõttes korrektne, vaid tegelikult on eksitav ja vassiv. Tartu Ülikooli professor selgitas, et tihti produtseeritavad limiteeritud lähenemised toiduainetele tekitavad üha rohkem probleeme ja eksitavad tarbijaid, mis muudab aina aktuaalsemaks normaalse söömise kaitsmise vajaduse.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960