Autor: Sigrid Sõrmus • 7. jaanuar 2022

Iirimaa ekspordib pool miljonit tonni veiseliha aastas

BovINE võrgustiku infopäeval tegi BovINE projekti juht Richard Lynch ülevaate Iiri lihaveisesektorist ning Iiri lihaveisekasvatusele suunatud toetustest ja üldisest majanduslikust poolest.
Ekspordiks läheb pool miljonit tonni veiseliha aastas, mis on üheksakümmend protsenti kogu toodetud veiselihast.
Foto: Andras Kralla

Iiri veiselihasektor on Iirimaal piimatootmise järel suuruselt teine põllumajandus-toidusektor, mis on Iiri majanduse jaoks väga oluline, tuues Iirimaale 2 miljardit eurot aastas. Tähtis on sektor ka sotsiaal-majandusliku vastupanuvõime jaoks ning hiljutised uuringud on Lynchi sõnul näidanud, et iga Iirimaa veiselihatööstusesse investeeritud miljoni euro kohta tekib laiemas majanduses 2 miljonit eurot.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960