Autor: Sigrid Sõrmus • 7. veebruar 2022

Ukraina-Venemaa pinged: mida võib see tähendada põllumajandusturgudele?

Poliitilised pinged Ukraina ja Venemaa vahel süvenevad jätkuvalt. Venemaa on paigutanud Ukraina piiridele 100 000 sõdurit ja umbes 8500 USA sõjaväelast on kõrges valmisolekus, et vajadusel lühikese etteteatamisajaga Euroopasse minna, sest kasvab mure, et Venemaa võib peagi Ukraina suhtes sõjalise sammu astuda. Millist mõju avaldab toimuv ülemaailmsele põllumajandusele?
Päevalillepõld Ukrainas Zaporižžja oblastis.
Foto: Unsplash

Ukraina on ülemaailmses põllumajanduses võtmerollis ja konfliktide kulgemisel on rahvusvaheline mõju. Ukrainal on rohkem kui 41,5 miljonit hektarit põllumajandusmaad, mis katab 70% riigist.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960