Autor: Põllumajandus.ee • 10. veebruar 2022

Toimusid lauaõppused eriti ohtlike loomataudide valmisoleku üle vaatamiseks

Põllumajandus- ja Toiduameti kolmes regioonis viidi läbi lauaõppused. Eesmärgiks oli tõsta valmisolekut eriti ohtlike loomataudide tõrjeks.
Ühe stsenaariumi kohaselt puhkes loomataud 1500 piimalehmaga tootmisfarmis ja teise stsenaariumi järgi lihaveistega karjatusalal.
Foto: Indrek Susi

Põllumajandus- ja Toiduameti (PTA) kriisijuhi Heidi Kääri sõnul toimusid alates 26. jaanuarist kuni 8. veebruarini PTA põhja, ida ja lääne regioonis tauditõrje lauaharjutused. „Eesmärgiks oli üle vaadata eriti ohtliku loomataudi nagu näiteks sigade Aafrika katk, lindude gripp, suu- ja sõrataud puhkemise korral moodustavates staapides rollid ja ülesannete jaotus. Samuti planeerida vajalikud ressursid, nende otstarbekas kasutamine ning ennetada taudi edasist levikut teistesse farmidesse,“ selgitas Käär.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960