Autor: Põllumajandus.ee • 18. veebruar 2022

Võltsingud varitsevad turgu

Europoli juhtimisel läbiviidavate rahvusvaheliste operatsioonide käigus tabatakse igal aastal järjest suuremaid koguseid ebaseaduslikke taimekaitsevahendeid, mis näitab, et võltsitud taimekaitsevahendite ja ebaseadusliku taimekaitsevahendite äri kaudu inimeste tervise ohtu seadmine on üleilmne probleem. 2021. aastal peeti kinni 50 rekatäit võltsitud tooteid ehk 1203 tonni!
Võltsitud taimekaitsevahendite ja ebaseadusliku taimekaitsevahendite äri kaudu inimeste tervise ohtu seadmine on üleilmne probleem.
Foto: Pixabay

Võltsitud taimekaitsevahendid sisaldavad koostisaineid, sealhulgas toimeaineid, mis on halva kvaliteediga või vales annuses. Samuti võivad need sisaldada suvalises koguses mis tahes aineid, sealhulgas keelatud aineid ja koostisosi; lisaks võivad need olla saadud originaaltaimekaitsevahendi lahjendamise teel. Sellised tooted võivad mingil määral taimekahjustajate vastu isegi mõjuda, kuna neis võib sisalduda illegaalse või patendikaitse alla kuuluva taimekaitsevahendi toimeaine testimata koopiat.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960