Autor: Sigrid Sõrmus • 23. veebruar 2022

Rootsi kogemus: kuidas valmistada loomadele parim põhisööt?

10. veebruaril toimus Dimedium ASi eestvedamisel veebiseminar pealkirjaga „Silo valmistamise meistriklass ja silouudiseid Rootsist“. Veebiseminari lektor, rootslasest agronoom Matilda Johansson rääkis huvilistele sellest, mis iseloomustab head silo, kuidas kvaliteetset silo toota ja kuidas säilitada silo kõrge kvaliteet ajani, mil loom seda sööma asub.
Silo tegemisel on palju erinevaid nüansse, mida teades on suurem võimalus õnnestuda.
Foto: Erakogu

Silo tegemisel on palju erinevaid nüansse, mida teades on suurem võimalus õnnestuda. Seda eriti siis, kui silo tuleb valmistada ebasoodsates tingimustes. Matilda Johansson on lõpetanud magistrikraadiga Rootsi Põllumajandusteaduste Ülikooli ning töötanud ülikoolis teadlasena, uurides silolisandeid ja lämmastikväetisi. Praegu töötab agronoom tootejuhina ettevõttes Salinity, olles vabal ajal toeks oma farmerist abikaasale 900-pealise piimafarmi juhtimisel. Järgnevalt jagabki Matilda Johansson oma teadmisi ja kogemusi, kuidas valmistada oma loomadele parim põhisööt ja tagada sellega efektiivsem tootmine ning kvaliteetne lõpptoodang.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960