Autor: Heino Laiapea • 11. märts 2022

30 aastat põllumajandusreformi seaduse vastuvõtmisest

12. märtsil möödub 30 aastat põllumajandusreformi seaduse vastuvõtmisest. Viljandimaal algas aga Pärsti kolhoosi põllumajandusreform enne seadust ning kulges eirates seaduse põhimõtteid ja eesmärke. Ajakirjanik-agronoom Heino Laiapea teeb juubeli puhul tagasivaate möödunule.
Ajakirjanik-agronoom Heino Laiapea 2014. aastal Mõisakülas.
Foto: Meelis Sõerd

Olin selle majandi peaagronoom aastatel 1989-1992. Minu plaan jätkata seemnekasvatust majandilt rendilevõetud kuivati baasil luhtus kolhoosi vara hõivajate tegevuse tõttu. Saksa firma "Petkus" puhastusliin lammutati ja veeti nelja endise kolhoosniku poolt kuivatist 1995. aasta septembris.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960