Autor: Põllumajandus.ee • 18. märts 2022

Läänemerd seirati uudsel meetodil

Kolme Eesti ülikooli teadlased on välja töötanud innovaatilised seiremeetodid, mida tutvustati märtsis projekti „Eesti mereala innovaatiliste analüüsi- ja hinnangumeetodite arendamine ning testimine pilootalal“ lõpuseminaril. MereRITA projekt kutsuti ellu selleks, et toetada riigi keskkonnapoliitika rakendamist uuemate teadussaavutustega ja parandada teaduspõhist otsustamist.
Foto: Eiko Kink

Tartu Ülikool, Eesti Maaülikool ja TalTech töötasid ühiselt MereRITA projekti raames välja innovaatlisi seiremeetodeid, mille abil koguda laiemalt ja kulutõhusamalt infot Läänemere ökosüsteemi kohta. Täiendati ka keskkonnaseisundi hindamismeetodeid, mis aitavad mere seisundit senisest usaldusväärsemalt hinnata.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960