Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 14. aprill 2022

Jarno Hermet: munatootmisel keskendume linnu heaolule

Lihavõttepühadele eelnev nädal on munatootjale tihe. Nõudlus nendel päevadel just valgete kanamunade järele kasvab kordades. Tasub teada, et valge muna tuleb valgelt kanalt, pruun pruunilt.
Linnu talu juht Jarno Hermet.

Tagula külas Valgamaal asuvas Linnu talus kasvatatakse aga pigem pruune kanu, sest need on produktiivsemad ja nii tuleb mõnele kliendile ära öelda – seda õnneks paaril päeval aastas. Pruunide kanatõugude eelistamisel on oma põhjus. “Linnu talu on tootnud kanamune juba mitukümmend aastat. Meie ettevõtte arenguhüpe tuli 1993. aastal just tänu pruunidele kanadele,” räägib Linnu talu OÜ ärijuht Jarno Hermet. “30 aastat tagasi alustasime Leghorni tõugu kanadega, see tõug oli toona laialt levinud, samas oli nende munevus madal ja tervis ka nõrgemapoolne. 1993. aastal aga saime oma farmi Soomest esimesed pruunid kanad, seda täiesti tasuta. Need andis meile toona ettevõte Haaviston Siitoskanala, kellelt ka nüüd tibud oma farmidesse ostame.”

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960