Lidl, sertifitseerija GLOBALG.A.P. ja teised partnerid on välja töötanud kogu tööstusharu hõlmava standardi bioloogilise mitmekesisuse kaitseks traditsioonilises puu- ja köögiviljatootmises Euroopas.

- Suhkrupeedi koristamine.
- Foto: Julia-Maria Linna
Partnerite hulgas on projektijuhina FiBL Spin-off Sustainable Food Systems GmbH (SFS), teaduspartneritena Global Nature Fund, Bioland, Bodeni järve sihtasutus ja Nürtingen-Geislingeni ülikool. Saksamaal, Itaalias, Poolas ja Hispaanias kaasati praktiliste nõuandjatena arendusse ja katsetesse ka agentuurid ja põllumajandustootjad. Uus lisamoodul töötati välja kõikidele turuosalistele alates tootjatest kuni turustajateni.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Scandagra Eesti viljaäri juht Marge Pähkel ja teravilja ostujuht Urbo Vilibert tõid stuudiosse värske pildi Eesti ja maailma viljaturust. Põldude olukord Eestis on hetkel muljetavaldav – taliviljad on tihedad kui mets ning taliraps õitseb pikalt ja rikkalikult. Loodetav suur saak seab aga surve alla logistika, kuivatamise ja ladustamise. Urbo Vilibert rõhutas, et päikest on saagi küpsemiseks veelgi vaja, kuid koristuseks tuleb valmis olla – vastasel juhul võib vili minna hapuks juba platsil.