Lidl, sertifitseerija GLOBALG.A.P. ja teised partnerid on välja töötanud kogu tööstusharu hõlmava standardi bioloogilise mitmekesisuse kaitseks traditsioonilises puu- ja köögiviljatootmises Euroopas.

- Suhkrupeedi koristamine.
- Foto: Julia-Maria Linna
Partnerite hulgas on projektijuhina FiBL Spin-off Sustainable Food Systems GmbH (SFS), teaduspartneritena Global Nature Fund, Bioland, Bodeni järve sihtasutus ja Nürtingen-Geislingeni ülikool. Saksamaal, Itaalias, Poolas ja Hispaanias kaasati praktiliste nõuandjatena arendusse ja katsetesse ka agentuurid ja põllumajandustootjad. Uus lisamoodul töötati välja kõikidele turuosalistele alates tootjatest kuni turustajateni.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Muuga sadamas laaditi hiljuti laev MV GREEN K MAX 1, mille pardale paigutati 68 500 tonni Eesti nisu. See on erakordne maht, mis näitab nii kodumaise teraviljasektori jõudu kui ka ekspordivõimekust. Scandagra Eesti viljaäri juht Marge Pähkel rõhutab, et taoline operatsioon eeldab sujuvat koostööd kogu väärtusahela ulatuses, head koostööd kokkuostjate vahel ja näitab, et Eesti suudab konkureerida maailma suurimate viljaeksportijatega.