Laupäeva, 14. mai keskpäeval toimub Järvamaa maitsete aasta avaüritus, kus Maaeluministeerium annab Järvamaale üle sümboolse hiidkahvli, tähistamaks maakonna nimetamist aasta toidupiirkonnaks.
Järvamaad iseloomustab piimalehmade rohkus. Foto: Meeli Küttim
Maaeluminister Urmas Kruuse ulatab kujundliku teatepulga üle maakonna esindajatele Albus Jäägri villas. „Tänavu esitas aasta toidupiirkonnaks saamise taotluse teiste hulgas ka Järvamaa, pakkudes peaesinejaks piima ning võludes sellega komisjoni ära,“ sõnas minister Kruuse. „Jääme põnevusega ootama uusi piimast alguse saavaid ja piimaga seotuid maitseid, millega uus toidupiirkonna tiitli kandja on lubanud meie toidulauda rikastada.“
Põllumajandusturu ebastabiilne majanduslik olukord nagu muutlikud väetise- ja teraviljahinnad ning kasvavad tootmiskulud on peavaluks igale põllumehele. Keeruline seis sunnib põllumehi rohkem arvutama ja investeeringutest saadavat kasu kaaluma. See olukord määrab otseselt taimekaitsevahendite üle otsustamise. Kuidas säästa, kuid samal ajal saada maksimaalset tulu?