Autor: Pille Ivask • 30. mai 2022

Lihamüüja magas e-poe võidukäigu maha ja läks pankrotti

Lääne-Virumaa tuntud seakasvataja Urmas Lahe tütre Kirke Lahe nimel oleva Oma Põrsas OÜ pankrot kuulutati välja 18. mail, kirjutasid Lääne-Virumaa Uudised.
Oma Põrsas kaupluse avamine Balti Jaama turul 2017. aastal.
Foto: Raul Mee

Kirke Laht selgitas Äripäevale antud kommentaaris, et Oma Põrsas läks pankrotti peamiselt seetõttu, et viimaste aastatel vähenes läbimüük oluliselt. Laht ütles, et tänavu jaanuaris oli firma läbimüük rekordmadal, ka ei tõusnud numbrid veebruarikuus kuigivõrd. “Näiteks viis aastat tagasi samal ajal oli meie läbimüük 2,5 korda suurem,” arutles ta.

Laht jätkas, et viimaste aastatega on märkimisväärselt kallinenud nii elekter kui muud kulud, mis mõjutasid Oma Põrsa tegevust oluliselt, kuna kõik külmikud, jahutusseadmed ja muu taoline töötavad elektril. “Samuti on aastast-aastasse suurenenud ka transpordi- ja tööjõukulud. Viimane on määrava tähtsusega, kuna minu soov oli ja on ka täna maksta tublidele inimestele väärikat palka. Ja kuna tulude suurenemist viimasel poolaastal märgata ei olnud, tundus igati mõistlik lõpetada enne, kui võlad liialt suureks kasvavad,” võttis Laht kokku.

Pikemalt saad lugeda Äripäevast.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960