Autor: Juuli Nemvalts • 10. juuni 2022

Eksperdid: kalakasvatus ootab kodumaise tarbimise kasvu

Eesti kalaeksport on maailmatasemel ja toodang läheb rohkem kui viiekümnesse riiki, kuid eestimaine tarbimine on endiselt langustrendis.
Eesti Kala- ja Vähikasvatajate Liidu juhatuse esimees Martin Liiv (vasakul) ja Eesti Kalaliidu juht Valdur Noormägi kinnitavad, et raskustele vaatamata on kodumaisel kalakasvatusel potentsiaali.
Foto: Juuli Nemvalts

Eesti Kalaliidu tegevjuht Valdur Noormägi kommenteeris kõrget kala hinda poodides, eriti punase kala puhul, ja nentis, et sellest ei tunne rõõmu ei kala töötleja ega kala ostja. „Võib-olla kõige suurem rõõm sellest on ehk kala kasvatajal.“

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960