Autor: Kaarel Kallion, agronoom-nõustaja, Scandagra Eesti AS • 23. august 2022

Sügishooaeg põllul: millised on esmased taimekaitsetööd?

Talirapsi külv Eestis hakkab jõudma lõpule ning esimesed külvid, mis tehti juuli lõpus, on kasvanud juba suureks ja ootavad kuumade ilmade taganedes esimesi taimekaitsetöid.
Suviodra varis talirapsis.
Foto: Kaarel Kallion, agronoom-nõustaja, Scandagra Eesti AS

Erakordselt soe augustikuu on tasa teinud jahedamapoolse kevade mahajäämuse kultuuride valmimisel ja kasvamisel. Kui juulikuus oli talirapsi eelviljade valmimine ning põldude külv ja ettevalmistamine küsimärgi all, kuna põlde n-ö ei saa eelkultuuri alt õigeks ajaks kätte, siis soe augustikuu tegi selles osas korrektuurid. Talirapsi külv Eestis hakkab jõudma lõpule ning esimesed külvid, mis tehti juuli lõpus, on kasvanud juba suureks ning ootavad kuumade ilmade taganedes esimesi taimekaitsetöid.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960