Autor: Sirje Potisepp • 11. oktoober 2022

Sirje Potisepp: ettevõtetel pole enam rasva, et toidu kallinemist pidurdada

Kui koroonakriisist väljumist suutis toiduainetööstuse sektor oma õlgadel kanda, siis viimase aja arengud nõuavad, et õla paneks alla nüüd ka riik, kirjutab toiduliidu juht Sirje Potisepp vastukajana majandus- ja taristuminister Riina Sikkuti väljaütlemistele.
Eesti Toiduainetööstuse Liidu juht Sirje Potisepp.
Foto: Raul Mee

Kui toiduainetööstusel tervikuna jäi toodangumaht 2021. aastal võrreldavaks eelneva aastaga, siis müügitulu kasv tulenes eelkõige toodangu kallinemisest. Toiduainetööstuse kogukasum 2021. aastal oli 72,3 miljonit eurot, vähenedes aastaga 9,2%. Võrreldes töötleva tööstusega langes meie kasumlikkus tervikuna ligi 50% peale üldnäitajast, olles 2021. aasta IV kvartalis ainult 2,4% müügitulust. Ja see kõik oli enne sõda algust ja enne energiakandjate hüppelist hinnakasvu.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960