Aastaga on enim kallinenud veise- ja linnuliha - broileri rinnafilee koguni sada protsenti.

- Inimesed teevad tihti valiku hinna põhjal ja hinnasurve tõttu eelistatakse kaugelt sisse veetud või madalama kvaliteediga toitu.
- Foto: Raul Mee
„Linnuliha hind on aasta lõikes kerkinud 70%, veiseliha 100%,“ ütles kodumaise Nõo Lihatööstuse nõukogu esimees Simmo Kruustük. „Kuigi ka sealiha hind on tõusnud 60%, siis muutub see käesoleval aastal talvetoodete peamiseks komponendiks. Kui vahepeal eelistas tarbija järjest rohkem linnuliha, siis äärmuslik hinnatõus kallutab taas sealiha kasuks valikuid langetama. Samuti keskendub tarbija eeskätt toote tükihinnale ja vähem kilohinnale.“
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Scandagra Eesti viljaäri juht Marge Pähkel ja teravilja ostujuht Urbo Vilibert tõid stuudiosse värske pildi Eesti ja maailma viljaturust. Põldude olukord Eestis on hetkel muljetavaldav – taliviljad on tihedad kui mets ning taliraps õitseb pikalt ja rikkalikult. Loodetav suur saak seab aga surve alla logistika, kuivatamise ja ladustamise. Urbo Vilibert rõhutas, et päikest on saagi küpsemiseks veelgi vaja, kuid koristuseks tuleb valmis olla – vastasel juhul võib vili minna hapuks juba platsil.