Aastaga on enim kallinenud veise- ja linnuliha - broileri rinnafilee koguni sada protsenti.
- Inimesed teevad tihti valiku hinna põhjal ja hinnasurve tõttu eelistatakse kaugelt sisse veetud või madalama kvaliteediga toitu. Foto: Raul Mee
„Linnuliha hind on aasta lõikes kerkinud 70%, veiseliha 100%,“ ütles kodumaise Nõo Lihatööstuse nõukogu esimees Simmo Kruustük. „Kuigi ka sealiha hind on tõusnud 60%, siis muutub see käesoleval aastal talvetoodete peamiseks komponendiks. Kui vahepeal eelistas tarbija järjest rohkem linnuliha, siis äärmuslik hinnatõus kallutab taas sealiha kasuks valikuid langetama. Samuti keskendub tarbija eeskätt toote tükihinnale ja vähem kilohinnale.“
Seotud lood
Eesti põllumehed saavad uue ülitõhusa teravilja fungitsiidi, milles sisaldub tipptasemel Inatreq™ active toimeaine – keemia, mis põhineb looduslikult esinevatel mullabakteritel.