Autor: Põllumajandus.ee • 18. oktoober 2022

Kuidas leida alternatiive turba kasutamisele?

Täna tuleb Eesti Maaülikoolis kaitsmisele doktoritöö, mis keskendub kasvusubstraatidele. Uurimistöö pakub võimalusi, kuidas leida alternatiive turba kasutamisele.
Ilutaimede ettekasvatamise algstaadiumis saab kasvusubstraadi turvast asendada 50% ulatuses lehtpuu biosöega, mis toimib ka turba happesuse neutraliseerijana.
Foto: Unsplash

Olesja Escueri kaitsmisele tulevast doktoritööst "Ilutaimede kasv ja areng sõltuvalt orgaaniliste lisanditega muudetud mullatingimustest. Ornamental plant growth and development depending on soil conditions modified by organic additives" selgub, et turvast saab taimede kasvatamisel asendada lehtpuu biosöega ning haljastuses männikoore ja kakaoubade kestadega.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960