Autor: Anu Jõgi • 31. oktoober 2022

Venemaa peatab Ukraina viljaekspordi, Biden on nördinud

Venemaa peatas osalemise ÜRO vahendusel sõlmitud Musta mere teraviljaveokokkuleppes, tuues ettekäändeks droonirünnaku oma laevastiku vastu Krimmis. USA president Joe Biden mõistis selle sammu hukka kui "täiesti ennekuulmatu" ja ütles, et see suurendab näljahäda, kirjutas Reuters.
Esimene viljalaev läks Musta mere blokaadi lõpetanud leppe sõlmimise järel teele 1. augustil ja võttis kursi Liibanoni.
Foto: Ukraina taristuministeerium

"See, mida nad teevad, ei ole põhjendatud," ütles Biden ajakirjanikele. Peatamine katkestab Ukraina teraviljaekspordi Musta mere sadamatest.

Venemaa kaitseministeerium on droonirünnakus Ukraina kõrval süüdistanud ka Suurbritanniat, kelle mereväe spetsialistid olevat aidanud rünnakut koordineerida. Suurbritannia teatas laupäeval, et Venemaa väited on valed, sealhulgas see, et Briti mereväelased lõhkusid Nord Streami torujuhtmeid, ja nende eesmärk on juhtida tähelepanu kõrvale Venemaa sõjalistelt ebaõnnestumistelt.

Pikemalt saad lugeda Äripäevast.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960