Autor: Põllumajandus.ee • 2. detsember 2022

Linnupidaja ülesandeks on hoolitseda oma lindude tervise eest

Kuna Eesti linde ohustavad lisaks lindude gripile ka teised haigused, siis on väga oluline teha kõik, et haiguseid ennetada. Selleks tuleb järgida bioturvalisuse kava.
Detsembrist kehtivad üle 50 kodulinnu pidajatele uued nõuded, et haigusi veelgi paremini ennetada ja ära hoida.
Foto: Andras Kralla

Põllumajandus- ja Toiduameti loomatervise ja -heaolu osakonna peaspetsialisti Kärt Jaarma sõnul on linnupidajad üha teadlikumad lindude haigustest. „Kuna eestlased on läinud tagasi nn maausku ja võtnud endale kanad, siis võib öelda, et ka lindude pidamise ja haiguste osas on end kurssi viidud. Detsembrist kehtivad üle 50 kodulinnu pidajatele uued nõuded, et haigusi veelgi paremini ennetada ja ära hoida,“ kirjeldas Jaarma.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960