Autor: Ken Rohelaan • 12. detsember 2022

Erdogan arutas Musta mere viljakokkulepet nii Putini kui ka Zelenskõiga

Türgi president Tayyip Erdogan arutas pühapäeval Musta mere viljaekspordi võimalusi nii Vladimir Putini kui ka Volodõmõr Zelenskõiga, vahendab Reuters.
Kui pühapäeval arutas Türgi president Tayyip Erdogan (vasakul) viljakokkulepet Vladimir Putiniga telefonitsi, siis viimasel ajal on mehed kohtunud ka silmast silma. Näiteks said Erdogan ja Putin kätt suruda 13. oktoobril Kasahstanis tehtud fotol, kui mõlemad kohtusid Astanas Aasia riikide foorumil, mis ametlikult edendab riikidevahelist koostööd rahu, julgeoleku ja stabiilsuse nimel.
Foto: AFP/Scanpix

Türgi on seni ÜRO kõrval tegutsenud lepitajana, et Venemaa ja Ukraina saaksid viljaekspordis jõuda kokkuleppele. Türgi abiga sai Ukraina oma sadamatest taas alustada vilja eksporti pärast seda, kui Venemaa oli kuus kuud sadamaid blokeerinud.

Kui Venemaa otsib suuremat garantiid oma toidu ja väetise ekspordile, siis Ukraina üritab suurendada sadamate arvu, mis oleksid avatud kaubalaevadele.

Pikemalt saab lugeda Äripäevast.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960