Autor: Põllumajandus.ee • 14. detsember 2022

Riigikogu infotunnis keskenduti toidujulgeolekule

Maaeluminister Urmas Kruuse ütles tänases Riigikogu infotunnis toidujulgeoleku kohta käivale küsimusele vastates, et riik kasvatab nii vilja- kui ka teiste toiduainete varu.
Varasemate valitsuste ajal on Kruuse sõnul Eesti viljavaru olnud null.
Foto: Andras Kralla

„Tuleb tunnistada seda, et Vene agressioon Ukrainas on teatud taustsüsteemi, kaasa arvatud meie arvamust julgeolekust muutnud,“ sõnas Kruuse ja möönis, et varasemate valitsuste ajal on Eesti viljavaru olnud null. „Nüüd me tahame tekitada varu, mis on üks kuu. Tulles selle juurde, mis puudutab inimeste varustamist teiste toiduainetega, siis me saame öelda seda, et siiamaani oli see umbes kolmepäevane varu riigi vaatest. Nüüd oleme jõudnud juba seitsme päeva varuni ja kavatseme minna 14 päeva varuni. See on väga mõistlik lähenemine,“ selgitas minister.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960