Autor: Põllumajandus.ee • 2. jaanuar 2023

Tegutsemisaja jooksul on PRIA välja maksnud üle 5 miljardi euro toetusi

Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Amet on 22 tegevusaasta jooksul põlluharijatele, kalameestele ning loomapidajatele välja maksnud üle 5 miljardi euro toetusi.
Foto: Pixabay

„Oleme jõudnud uude programmperioodi, PRIA-l on uus arengukava – liigume uude toetuste maailma," ütles PRIA peadirektor Jaan Kallas. Ta lisas, et rõõm on tõdeda, et maal elavate inimeste toetamine jätkub, kuid veelgi suurem rõõm on öelda, et tulevikus muutub toetuste taotlemine maaelu arendajate jaoks lihtsamaks ning teadmuspõhiseks. "Tulevikus põhinevad toetused olemasolevate andmete põhjal tehtavatel tarkadel otsustel ning toetuste taotlemine muutub võimalikult suurel määral automatiseerituks. Juba 2022. aastal toimus esimene sündmuspõhine taotlusvoor ning sellest aastast hakkame otsetoetuste puhul rakendama pinnaseiret. Kõik need on sammud lihtsama toetussüsteemi poole," selgitas Kallas.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960