Autor: Kristjan Pruul • 10. jaanuar 2023

Mahetootmist raputab tatraskandaal

Eesti mahepõllumajandust tabas skandaal, sest põllumajandus- ja toiduamet leidis Eesti mahetatratootjate kaubast keelatud ainete jääke, kuid tootjad süüdistavad ametit valeandmete esitamises.
Tatrapõld.
Foto: Panthermedia/Scanpix

Jaanuari algul teatas põllumajandus- ja toiduamet (PTA), et maheettevõtjad peavad regulaarselt hindama ja ajakohastama oma ennetus- ja ettevaatusmeetmeid, sest ameti esindaja Marge Thetloffi sõnul esines 21 tootja mahetatratoodangus fosetüül-alumiiniumi ja fosfoonhappe jääke, mis on mahepõllunduses keelatud.

"Põhjused võivad olla seotud kas mahetootmises lubamatute taimekaitsevahendite või mineraalväetiste kasutamisega,“ kommenteeris Thetloff.

Pikemalt saab lugeda Äripäevast.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960