Praegu loomade toiduks minevas rapsikoogis leidub rikkalikult täisväärtuslikku valku, mis sobib ka inimeste toidulauale. Võimalusi selle inimestele meelepäraseks muutmiseks otsivad teiste seas ka Eesti Maaülikooli teadlased.

- Rapsipõld.
- Foto: Liis Treimann
"Rapsikook sisaldab väga head ja täisväärtuslikku valku. Valgupuudus on maailmas väga oluline, millest on meil vaja üle saada ja katta inimeste valgutarve. Ega me ilmaasjata otsi toiduks sitikaid ja ritsikaid, ikka valgu pärast," rääkis Eesti Maaülikooli toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia õppetooli dotsent Ivi Jõudu ETV saates "Tähelepanu! Tegemist on teadusega".
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Scandagra Eesti AS tegevjuhi Eigo Siimu sõnul on põllumajandusvaldkonna süda koostöö ja vastastikune usaldus. Pärast esimest kümmet kuud ametis tõdeb ta, et sektor on küll keerulises seisus, kuid just nüüd on kõige olulisem seista põllumehe kõrval ja aidata tal raskused üle elada.