• 23.01.23, 12:44

Eesti rapsikook võib leevendada maailma valgunälga

Praegu loomade toiduks minevas rapsikoogis leidub rikkalikult täisväärtuslikku valku, mis sobib ka inimeste toidulauale. Võimalusi selle inimestele meelepäraseks muutmiseks otsivad teiste seas ka Eesti Maaülikooli teadlased.
Rapsipõld.
  • Rapsipõld.
  • Foto: Liis Treimann
"Rapsikook sisaldab väga head ja täisväärtuslikku valku. Valgupuudus on maailmas väga oluline, millest on meil vaja üle saada ja katta inimeste valgutarve. Ega me ilmaasjata otsi toiduks sitikaid ja ritsikaid, ikka valgu pärast," rääkis Eesti Maaülikooli toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia õppetooli dotsent Ivi Jõudu ETV saates "Tähelepanu! Tegemist on teadusega".

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 15.10.25, 16:55
Eigo Siimu: põllumajanduses loeb usaldus – kui põllumehel läheb hästi, läheb hästi ka meil
Scandagra Eesti AS tegevjuhi Eigo Siimu sõnul on põllumajandusvaldkonna süda koostöö ja vastastikune usaldus. Pärast esimest kümmet kuud ametis tõdeb ta, et sektor on küll keerulises seisus, kuid just nüüd on kõige olulisem seista põllumehe kõrval ja aidata tal raskused üle elada.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Põllumajandus esilehele