Praegu loomade toiduks minevas rapsikoogis leidub rikkalikult täisväärtuslikku valku, mis sobib ka inimeste toidulauale. Võimalusi selle inimestele meelepäraseks muutmiseks otsivad teiste seas ka Eesti Maaülikooli teadlased.

- Rapsipõld.
- Foto: Liis Treimann
"Rapsikook sisaldab väga head ja täisväärtuslikku valku. Valgupuudus on maailmas väga oluline, millest on meil vaja üle saada ja katta inimeste valgutarve. Ega me ilmaasjata otsi toiduks sitikaid ja ritsikaid, ikka valgu pärast," rääkis Eesti Maaülikooli toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia õppetooli dotsent Ivi Jõudu ETV saates "Tähelepanu! Tegemist on teadusega".
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Muuga sadamas laaditi hiljuti laev MV GREEN K MAX 1, mille pardale paigutati 68 500 tonni Eesti nisu. See on erakordne maht, mis näitab nii kodumaise teraviljasektori jõudu kui ka ekspordivõimekust. Scandagra Eesti viljaäri juht Marge Pähkel rõhutab, et taoline operatsioon eeldab sujuvat koostööd kogu väärtusahela ulatuses, head koostööd kokkuostjate vahel ja näitab, et Eesti suudab konkureerida maailma suurimate viljaeksportijatega.