Autor: Juhan Heinma, Krista Drovtar, Elise Joonas • 17. veebruar 2023

Triivi vähendavate otsakute kasutamine taimekaitsetöödel

Taimekaitsevahendite kasutamisega võib kaasneda triiv. Triivi on võimalik vähendada mitmel moel, sealhulgas triivi vähendavate otsakute kasutamisega.
Triivi vähendamine võimaldab säästa ümbritsevat keskkonda ja inimeste tervist, sealhulgas taimekaitsevahendi kasutajaid.
Foto: Liis Treimann

Põllumajanduses kasutatakse haritaval maal rohkemal või vähemal määral taimekaitsevahendeid, et tõrjuda taimehaigusi, kahjureid ja umbrohte. Taimekaitsevahendite kasutamisega võib kaasneda triiv ehk taimekaitsevahendi kandumine töödeldavast alast väljapoole, näiteks põlluserva, pinnaveekogusse, teisele põllukultuurile, põllumajanduses mittekasutatavale maale või elamumaale.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960