Autor: Põllumajandus.ee • 1. märts 2023

Miks ei või Egiptusest õuna või Gruusiast juustu kaasa tuua?

Põllumajandus- ja Toiduameti (PTA) ning Maksu- ja Tolliameti (MTA) Touresti turismimessil korraldatud küsitlusest selgus, et inimeste teadlikkus kolmandatest riikidest toidukaupade Eestisse toomise kohta on pigem madal. Küll aga väärib heakskiitu inimeste osavõtlik hoiak otsida enne reisi infot selle kohta, mida võib ja mida ei või reisilt kaasa tuua.
Miks ei või Egiptusest õuna kaasa tuua?
Foto: Pixabay

PTA piirikontrolli osakonna juhataja Regina Pihlaka sõnul teadsid enamik küsitluses osalenuid, et väljastpoolt Euroopa Liitu võib Eestisse tuua nii küpsiseid kui šokolaadi, küll aga kaheldi tees, kuigi ka teed võib enda otstarbeks reisilt kaasa tuua. „Paljud tooksid näiteks Gruusiast kaasa ka juustu, kuid see ei ole lubatud,“ sõnab Pihlakas. „Ka mett võib kaasa tuua (kuni 2 kg), kuid seda teadsid üksikud,“ jätkab ta.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960