Autor: Põllumajandus.ee • 2. märts 2023

Kalurid saavad toetust kallinenud diislikütuse hüvitamiseks

Kuni 7. märtsini saavad kalapüügiga tegelevad ettevõtjad taotleda erakorralist toetust kallinenud diislikütuse hüvitamiseks.
Kalurid saavad toetust kallinenud diislikütuse hüvitamiseks.
Foto: Pixabay

Erakorralise toetuse eesmärk on leevendada Venemaa Föderatsiooni sõjalisest agressioonist Ukraina vastu tingitud negatiivseid mõjusid kalandusvaldkonnas. Muutunud julgeolekuolukorrast tekkinud geopoliitiline olukord on toonud Euroopas kaasa järsu energiakandjate hinnakasvu. Kogu Euroopa Liidu majanduses on need mõjud põhjustanud tõsiseid häireid. Venemaa aktiivne sõjaline agressioon Ukraina vastu on omanud tugevat mõju kogu toiduainetööstusele, sealhulgas ka kalandusele. „Meie jaoks on tähtis, et säiliks kalandusega tegelevate ettevõtjate konkurentsivõime,“ rääkis maaeluminister Urmas Kruuse.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960