Autor: Põllumajandus.ee • 7. märts 2023

Uuring: rapsipõldude ajaline ja ruumiline eraldamine vähendab kahjurite arvukust

Eesti Maaülikooli taimetervise õppetooli ja rahvusvaheliste teadlaste koostöös valmis uurimus, mis ilmus mainekas ajakirjas Pest Management Science​. Artikkel keskendub rapsipõldude ajalise-ruumilise paiknemise mõjule.
Rapsipõldude ajaline ja ruumiline eraldamine vähendab kahjurite arvukust.
Foto: Pixabay

Uurimusest selgus, et kui talirapsi põld asus eelmise aasta põllust kaugemal kui 500 meetrit, esines rapsikahjureid hiilamardikaid ja kõdra-peitkärsakat oluliselt vähem võrreldes nende põldudega, mis asusid eelmise aasta rapsipõllule lähemal kui 500 meetrit. Katse toimus Eesti tootmispõldudel aastatel 2016-2018, mille käigus võrreldi kahjurite arvukust talirapsi põldudel.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960