Autor: Põllumajandus.ee • 10. märts 2023

Loomade äravõtmine peab toimuma vastavalt õiguslikule raamile

Põllumajandus- ja Toiduametil on õigus omanikult loomi ära võtta. Loomade võõrandamine peab aga toimuma kehtiva õiguse alusel.
Loomadele peab olema tagatud piisavalt ruumi, süüa ja juua.
Foto: Pixabay

Viimasel ajal on meedias järjest rohkem avaldatud häirivaid kaadreid loomadest, kelle pidamistingimused ei ole väga head ning viidatud, et sellised loomad tuleb oma pidamiskohast koheselt ja ükskõik mis meetoditega ära viia. Põllumajandus- ja Toiduameti peadirektori asetäitja Hele-Mai Viitmann mõistab loomasõprade emotsionaalset hinnangut, kuid amet ei saa oma tööd teostada emotsiooni ajel, vaid uurimise käigus kogutud tõenditele tuginedes. „Loomade omanikult ära võtmine on äärmuslik meede, mida rakendatakse siis, kui muid võimalusi enam ei ole. Enne, kui loom võõrandatakse, antakse omanikule võimalus olukorda parandada. Seda muidugi juhul, kui pole vahetut ohtu looma elule või tervisele,“ selgitas Viitmann.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960