Autor: Põllumajandus.ee • 21. märts 2023

Kalanduse kestlik tulevik nõuab uuenduste lubamist

Brüsselis toimus 20. märtsil põllumajandus- ja kalandusministrite nõukogu, kus arutati kalanduse tuleviku suundade üle.
Kalanduse kestlik tulevik nõuab uuenduste lubamist.
Foto: Pixabay

Maaeluminister Urmas Kruuse nõustub kalalaevastiku uuendamise vajadusega, mille pärast tuleb eemaldada sellele seatud kunstlikud takistused ning leida kalapüügiks majanduslikult toimivad lahendused. „Alustama peaks sellest, et vaatame üle kehtiva Euroopa Liidu ühise kalanduspoliitika,“ sõnab minister. „Kaotada tuleks kalalaeva püügivõimsusele seatud piirangud nendes laevastiku segmentides, kus selleks puudub vajadus. Nagu Eestis, kus väljapüük on reguleeritud individuaalsete kvootidega või kasutatakse seisevpüüniseid ning piirangud takistavad vajalikke uuendusi.“

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960