Autor: Põllumajandus.ee • 3. aprill 2023

Anu Hellenurme: aeg muutusteks küps, hind ei tohi kõike määrata

„Usun, et praegune seakasvatajate olukord on algus uutele väljakutsetele ja võimalustele. Kuigi praegu langetatakse ühiskonnas otsuseid lähtudes mugavusest ja väärtustakse peaasjalikult hinda, mitte inimeste tööd ja koostööd. Aeg on muuta seda paradigmat ja mõista, et tarkus süüa Eesti toitu tagab meile selle, et meie Eesti ettevõtjad püsiksid konkurentsis,“ ütles Eesti Tõusigade Aretusühistu (ETSAÜ) 100. aastapäeva konverentsi avakõnes ühistu juht Anu Hellenurme.
Eesti Tõusigade Aretusühistu juht Anu Hellenurme
Foto: Meelika Sander-Sõrmus

Anu Hellenurme jagas mõtet, et vaatamata sektori keerulisele majanduslikule olukorrale peab meie kõigi tegevus olema suunatud lahendustele, mitte takistustele ning vabanduste otsimistele. Sektori eesmärgiks on koostöös riigiga tagada aus konkurents ja võrdsed võimalused kõigile turuosalistele. Hellenurme sõnul on nende sooviks, et iga Eesti ametnik oleks näoga ettevõtjate, ka maal elavate ettevõtjate poole, mõistes ja lahendades nende probleeme, mitte ei oleks näoga seaduste ja määruste poole.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960