Autor: Tõnu Tramm • 19. aprill 2023

FuelsEurope`i direktor esineb kütuseturu aastakonverentsil

Euroopa kütusetoojaid ühendava katusorganisatsiooni FuelsEurope direktor Alessandro Bartelloni kinnitas oma osalemise 3. mail toimuval Kütuseturu Aastakonverentsil, kus ta räägib uute keskkonnasõbralike kütuste tootmise perspektiive Euroopas.
FuelsEurope direktor Alessandri Bartelloni.
Foto: FuelsEurope

Vähese CO2-heitega kütused omavad transpordisektori üleminekufaasis väga olulist rolli ning kas ja kuidas suudab Euroopa transpordisektor 2050. aastaks muutuda täielikult saastevabaks, on täna üks peamisi küsimusi.

FuelsEurope direktori Alessandri Bartelloni ettekanne keskendubki oma ettekandes taastuvate ja vähese CO2-heitega kütuste olulisele rollile rohepöördes. Tema ettekandes kuuleme, kuidas aitavad sellised kütused kaasa transpordisektorite süsinikdioksiidiheite vähendamisele ning missugused on olemasolevad ressursid selliste kütuste tootmiseks.

Eesti vedelkütuste turul on hästi teada Neste HVO diislikütus, kuid tõsiseltvõetavat alternatiivi sellel turul pole tekkinud. Bartelloni veebi vahendusel tehtavas ülevaates selgub, millised on peamised eeldused, et vähese CO2-heitega kütuste tootmismahud suureneksid ning missugused on rafineerimissektori arenguperspektiivid?

Enne FuelsEurope`i direktori ametikohale asumist 2020. aasta suvel töötas Bartelloni seitse aastat sama organisatsiooni poliitikadirektorina. Varem on ta töötanud ka Brüsselis Euroopa Majandus- ja Sotsiaalkomitees Europia.

PANE TÄHELE!

Iga-aastane, seekord juba 11. Kütuseturu Aastakonverents „Otsused rohelise tuleviku poole“, toob taas üheks päevaks kokku kütuse- ja transpordisektori otsustajad, aga ka avaliku sektori liidrid, et vaadata otsa valdkonna olulisematele teemadele.

Seekordsel sektori aastasündmusel anname terviklikuma ülevaate just transpordisektori rohepöördega seonduvast ning vaatame teravama pilguga otsa aktsiisidele ja üleminekule säästlikumale transpordile.

Kavas on traditsiooniline poliitikute debatt, kus vastvalitud koalitsiooni ja oposotsiooni jäänud erakondade esindajad jagavad oma seisukohti transpordisektori rohepöörde kontekstis.

Samuti saame põhjaliku ülevaate transpordi- ja logistikasektori ametkondade kolimisest Majandus- ja Kommunikatsioonimisteeriumist uude Kiima ja elukeskkonnaministeeriumisse ning millised täpselt saavad olema uue ministeeriumi tööplaanid.

Soodushind konverentsile kehtib veel vaid loetud päevad!

Tutvu konverentsi programmiga ja pane end kirja SIIN!

Konverentsi modereerib Urmas Vaino.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960