Autor: Põllumajandus.ee • 27. aprill 2023

Väike suur kalandusriik – kui suur on Eesti kalapüük?

Ülemaailmne püügisaak ja vesiviljelustoodangu maht on praegu rekordiliselt kõrged. On selge, et kalandussektori panus toiduga varustamisesse mängib väga suurt rolli toidulaua katmisel nii praegu kui ka tulevikus, kirjutab Maablogis Maaeluministeeriumi kalamajandusosakonna peaspetsialist Egle Härm.
Eesti isevarustatuse tase kala puhul oli 2021. aastal 368%.
Foto: Meelika Sander-Sõrmus

Kogu maailmas kokku lossiti Euroopa kalandus- ja vesiviljelustoodete turu seirekeskuse (EUMOFA) andmetel 2020. aastal u 91,3 miljonit tonni kala. Euroopa Liidu osa sellest oli 3,8 miljonit tonni ehk u 4%.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960