Autor: Põllumajandus.ee • 9. mai 2023

Haritava maa hind jätkas mullu kasvu

Maa-ameti andmetel tehti 2022. aastal haritava maaga 1452 ostu-müügitehingut, mida on viiendiku vähem kui aasta varem. Samas tehingute koguväärtus jätkas kasvu ja oli 110,1 miljonit eurot, käive suurenes 2021. aastaga võrreldes poole miljoni euro võrra.
Haritava maa hind jätkas mullu kasvu.
Foto: Meelika Sander-Sõrmus

Jätkub trend, kus haritav maa turg koondub juriidiliste isikute kätte. Samas 2022. aastal suurenes haritava maa müüjate seas mõnevõrra eraisikute ja riigi osatähtsus. Ka ostjate poolelt on näha eraisikute jätkuvat huvi soetada haritavat maad.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960