Autor: Põllumajandus.ee • 15. mai 2023

Oliiviõli - kõige kontrollitum toode Euroopa Liidus

Mis see oliiviõli täpsemalt on ning miks on just sellele õlile kehtestatud turustusstandardid, sellest kirjutab Maaeluministeeriumi põllumajanduspoliitika osakonna nõunik Kadri Rand Maablogis.
Euroopa Liit on maailma suurim oliiviõli tootja.
Foto: Pixabay

Oliiviõli hind on võrreldes teiste taimeõlidega suhteliselt kõrge. Peamised põhjused on oliiviõli organoleptiliste (visuaalsed, haistmis- ja maitseomadused ) ja toiteväärtusega seotud omadused ning suuremad tootmiskulud.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960