Autor: Põllumajandus.ee • 23. mai 2023

Paulig: investeerime Rootsi idufirmasse, mis jälgib heitkoguseid põllumajanduses

Pauligi kapitaliinvesteeringute üksus PINC investeerib Rootsi idufirmasse Improvin‘, mis pakub tehisintellektil põhinevat platvormi, mis võimaldab toidu- ja joogitootjatel mõõta ja vähendada heitkoguseid oma väärtusahelas.
Improvin‘-i asutajad Joel Nedar ja Niklas Wallsargård.
Foto: PINC

Paljud toidu- ja joogitootjad, kes on seadnud endale kliimaeesmärgid, seisavad tihtipeale ühise probleemi ees – kuidas mõõta, kontrollida ja ka vähendada nende väärtusahelas tekkivaid kaudseid heitmeid? Et saavutada seatud kliimaeesmärgid, tuleb kasvuhoonegaaside heitkoguseid märkimisväärselt vähendada. Kaudsed heitmed moodustavad kogu heitkogustest umbes 90%.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960