Autor: Põllumajandus.ee • 6. juuni 2023

Vabade ametikohtade määr oli madalaim põllumajanduses

Statistikaameti andmetel oli 2023. aasta esimeses kvartalis Eesti ettevõtetes, asutustes ja organisatsioonides kokku 11 461 vaba ametikohta. Vabade ametikohtade määr oli kõrgeim avaliku halduse ja riigikaitse ning majutuse ja toitlustuse valdkondades, madalaim aga põllumajanduses.
Vabade ametikohtade määr oli madalaim põllumajanduses.
Foto: Pexels

Esimeses kvartalis oli nii vabade kui ka täidetud ametikohtade koguarv ligi 620 000 ja neist enamik olid töötleva tööstuse, kaubanduse ning hariduse tegevusaladel. Vabad ametikohad moodustasid koguarvust 1,9% ning neid oli kõige rohkem avaliku halduse ja riigikaitse (1759), tervishoiu ja sotsiaalhoolekande (1427) ning töötleva tööstuse (1372) tegevusaladel.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960